Microsoft Shifts Roosterplanning

Microsoft Shifts Roosterplanner

Wat zijn de mogelijkheden van Roosterprogramma Microsoft Shifts?

Bij veel organisaties is het dagelijks onderwerp van gesprek: het rooster. Want wanneer je wel of niet moet werken, wordt voor (zorg)professionals vaak bepaald door een centrale roosterafdeling. En dat levert de nodige uitdagingen op. Want hoe rooster je goed en gezond voor een grote groep mensen, met parttime contracten, onregelmatige diensten en verschillende bevoegdheden?

Microsoft Shifts is het planningsbeheerprogramma in Microsoft 365 waarmee je planningen voor je team kunt maken, bijwerken en gemakkelijk beheren. Microsoft Shifts is een hulpprogramma dat verwerkt zit in Microsoft Teams en is een heel efficiënt en gebruiksvriendelijk om in te werken.

Op eenvoudige wijze diensten aanmaken voor iedere medewerker vanuit Microsoft-teams werkt net zo gemakkelijk als een meeting inplannen. Microsoft Shifts is voor bijna alle bedrijfstakken te gebruiken en daarom in verschillende lagen van de organisatie te implementeren. De recente veranderingen wat betreft het werken vanuit huis, heeft ervoor gezorgd dat ondernemers op een creatievere wijze moeten kijken naar verschillende diensten om hun werknemers in te zetten. Microsoft Shifts is de oplossing omdat gestructureerd en duidelijk te plannen op deze manier vanuit de cloud geregeld kan worden.

Met Microsoft Shifts is het makkelijk om planningen te maken waarbij je medewerkers in dagdelen indeelt. Het makkelijkste is om de Shifts app meteen aan jouw Teams toe te voegen, maar je kunt deze natuurlijk ook los gebruiken.

Snel vinden wat je zoekt via onderstaande Inhoudsopgave

Hoe werkt Microsoft Shifts

Shifts is een gratis app gebouwd in Microsoft Teams. Vanuit Teams klik je links in het hoofdmenu op de 3 puntjes 3 puntjes teams. Waarschijnlijk staat Shifts al tussen de voorgestelde/ recente apps. Zo niet, zoek Shifts dan op met behulp van het zoekveld. Je kan Shifts nu openen, maar ook eerst vastpinnen aan je menubalk in Teams. Zo is Shifts voortaan binnen handbereik en ben je slechts één muisklik verwijderd van je planningen. Eenmaal geopend kies je voor welk team je Shifts wilt gebruiken en stel je een tijdzone in. Het is nu tijd om jouw planning skills te etaleren.

Let op: je moet wel teameigenaar zijn in Shifts om een team te kiezen. Als dit nog niet het geval is, moet je bij een teameigenaar aangeven dat je rijp bent voor promotie naar een eigenaarsrol. Alle eigenaren kunnen deze promotie verzorgen.

Legio aan opties om een strakke planning te organiseren in Microsoft Shifts

Groepen Maak verschillende groepen aan. Gebruik bijvoorbeeld voor verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf unieke groepen. Vergeet niet elke groep een relevante, passende naam te geven. 

Personen Wijs nu medewerkers toe aan de groep(en) die je zojuist hebt aangemaakt. Alle personen die deel uitmaken van het Team waarvoor je de planning bouwt, kun je toevoegen. Staat de persoon die je zoekt niet in de lijst? Dan moet deze eerst aan het Team worden toegevoegd. 

Shifts Klik nu een dag aan van een van de teamleden om de shift vorm te geven. Er opent een venster waarin je een aantal opties kunt aanpassen. Zoals duur van de shift, dit kan de hele werkdag zijn, maar ook een tijdvak van een aantal uren. Voeg eventueel notities toe voor het teamlid. Deze zijn alleen zichtbaar voor deze persoon. Of voeg verschillende activiteiten toe aan een Shift. Is de Shift klaar? Kies voor ‘opslaan’ of deel direct met de toegewezen persoon. Delen kun je beter pas doen als alle shifts zijn toegewezen, dan hoef je dit namelijk slechts eenmaal te doen. 

Dagnotitites Voeg notities en herinneringen toe aan een bepaalde dag. Een reminder bijvoorbeeld dat de ochtendkickoff om 09:00 start. Deze notities zijn zichtbaar voor alle Shift-leden. 

Welke functies heeft Microsoft Shifts

Aan de slag met Microsoft Shifts

Tips & tricks om beter met Microsoft Shifts

Tip 1 Shifts effectief aanmaken

Een shift aanmaken is super gemakkelijk. Volg onderstaande instructies en je hebt binnen no-time de eersten taken voor je team aangemaakt in een overzichtelijk overzicht.

Op Microsoft-teams zie je een tabblad met de naam ‘Shifts’ > selecteer team> dag/week of maand> plan een shift in.