Microsoft Outlook

Wat is Microsoft Outlook?

Microsoft Outlook is meer dan alleen een E-mail platform. Je kunt je E-mail makkelijk ordenen waarmee je jouw pijlen kunt richten op berichten die het belangrijkst zijn. Dus niet meer het welbekende probleem van een bomvolle, onoverzichtelijke e-mail inbox. Naast e-mail kan je ook met Microsoft Outlook je agenda beheren waardoor je gelijk kunt doorschakelen als je een vergadering wilt inplannen per e-mail. Door de integratie van je agenda in Outlook kan je eenvoudig je planning bij houden en en delen met anderen wanneer je dat uitkomt.

Bestanden delen in de cloud gaat gemakkelijk door de integratie met Microsoft OneDrive. Hierdoor blijf je simpel verbonden met elkaar en kun je productief aan de slag, waar je ook bent. Omdat Microsoft Outlook geïntegreerd is met Office 365, kun je met één klik gelijk doorschakelen naar Microsoft Teams voor het aanmaken van een vergadering. Alles wat is aangesloten op Microsoft Office 365, kan met elkaar gesynchroniseerd worden, waardoor je altijd efficiënt te werk gaat.

Snel vinden wat je zoekt via onderstaande Inhoudsopgave

Waarom is Microsoft Outlook het beste e-mailprogramma?

Eigenlijk is dat heel simpel: Outlook is onderdeel van Microsoft Office 365. Alle programma’s die je dagelijks gebruikt in Microsoft Office 365 zijn gelinkt aan elkaar qua functionaliteit. Schakelen tussen programma’s zoals Words, Excel, PowerPoint, Teams, OneNote en OneDrive is supergemakkelijk. Als je een ander platform gebruikt voor je E-mails, dan kan het voorkomen dat je op een gegeven moment geen totaal geen overzicht meer hebt op alle inkomende berichten, afspraken en meetings.

Alle programma’s binnen Microsoft Office 365 maken gebruik van een Microsoft account. Dit zorgt er voor dat alles centraal geregeld is en vanuit een centraal punt in de organisatie te beheren is. Zijn er nieuwe apps binnen het zakelijke account van Outlook gekomen, dan heb je ze gelijk tot je beschikking. Kortom: Microsoft Outlook is onmisbaar als je makkelijk en duidelijk wilt plannen en communiceren met je collega’s.

Een compleet overzicht van de functies van Microsoft Outlook?

Wat zijn de mogelijkheden en functies van Microsoft Outlook?

Microsoft Outlook is een persoonlijke informatiemanager. Outlook heeft zoveel meer extra’s die je kunt gebruiken. Tegenwoordig beschikt outlook over een kalender, taakbeheer, contactbeheer, notitieblok en logboek. Het is een platform geworden waar je goed kunt samenwerken wat betreft het delen van e-mail, agenda’s, meetings en taken.

Binnen outlook zijn er verschillende applicaties die je kunt zien in de navigatiebalk. De navigatiebalk heeft vier hoofdsegmenten in de vorm van iconen waar je op kunt klikken. Namelijk: E-mail, kalender, contactbeheer en taakbeheer. Elk onderdeel heeft weer zijn eigen werkbalk waar je mee aan de slag kunt. Je kunt de belangrijkste berichten als prioriteit markeren waardoor je de belangrijkste taken gelijk kunt oppakken. Verder kun je jouw postvak instellen met slimme filters, waardoor je je eigen systeem inregeld en overzicht creëert in de stroom van inkomende en uitgaande e-mails.

8 tips & tricks voor Microsoft Outlook

Tip 1 Hoe organiseer ik mijn Outlook?

Microsoft Outlook helpt je met het organiseren van je outlook layout. Op het moment dat je in het organiseer scherm zit, zie je een reeks aan standaard categorieën die een kleurtje hebben. Voor elke kleur kun je een categorie aanpassen naar wens, waardoor je precies weet welke kleur voor iets dient.

Ga naar start > labels > categoriseren

Tip 2 Hoe zie ik mijn taken in Outlook?

Een E-mailbericht kan namelijk van taak veranderen. Mocht je geen secretaresse hebben die jou aan je taken herinnert, dan is het wel zo praktisch dat je opvolging vlaggetjes aan bepaalde mailtjes koppelt. Hierdoor verandert de mail naar een taak en kun je jouw taken zien bij een icoon links onderin je scherm.

Klik op het menuitem categoriseren en vervolgens op > opvolgen

Tip 3 Hoe gebruik ik een planningsassistent?

Het kan knap lastig zijn om een vergadering te plannen met mensen die een volle agenda hebben. Outlook biedt je de mogelijkheid om in te plannen via de planningsassistent. Met deze functie heb je binnen een handomdraai een overzicht wie allemaal op hetzelfde moment kan deelnemen aan de vergadering.

Klik op “nieuwe vergaderingen” > “planningsassistent”

Tip 4 Hoe gebruik ik sneltoetsen op Outlook?

In Outlook is er voor bijna elke handeling wel een sneltoets of toetscombinatie beschikbaar. Hierdoor kun je binnen Outlook zeer snel en effectief werken.

Bekijk de sneltoetsen via deze link: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/sneltoetsen-voor-outlook-3cdeb221-7ae5-4c1d-8c1d-9e63216c1efd

Tip 5 Hoe maak ik een backup van Outlook?

Het kan voorkomen dat correspondentie in je maillijst voorkomt. Dan is het belangrijk dat je een goede back up van je Outlook gegevens hebt. Outlook E-mail gegevens kunnen worden verplaatst naar een ander bestand.

Kies menu–> Bestand–> Importeren/exporteren–> Bestand exporteren–> Volgende–> Bepaal opslag locatie–> Selecteer dubbele items vervangen door geëxporteerde items. –> voltooien.

Tip 6 Hoe deel ik een Outlook agenda?

Het delen van je agenda aan anderen is super handig. Met deze functie kunnen anderen hun agenda afstemmen op die van jou.

Selecteer ‘agenda’–> Agenda delen–> dialoog venster agenda eigenschappen toevoegen–> Selecteer naam en E-mail.

Tip 7 Hoe maak ik templates?

Een E-mail template is super handig om te maken. Hierdoor hoef je maar één keer mee bezig te zijn en heb je voor de toekomst een standaard format ontwikkeld waarin je kunt werken.

Klik op nieuwe mail > schrijf de content/outline > Klik op bestand opslaan > Opslaan als Outlook template

Tip 8 Hoe pas ik een handtekening aan?

Een ietwat verouderde E-mail handtekening hebben kan op den duur vervelend zijn. Gelukkig kun je in Outlook dat gemakkelijk aanpassen.

Bestand > Optie > E-mail > Handtekeningen > Handtekening bewerken