Microsoft OneDrive

Wat is de cloudoplossing Microsoft OneDrive?

OneDrive is een service voor gratis online opslag van Microsoft. Het is vergelijkbaar met DropBox, Google Drive en Box, maar dan met één groot verschil: het zit standaard in Windows 8 en 10 én Office 365. Grote kans dus dat je het al gebruikt of zonder verdere inspanningen kunt gaan gebruiken. De bestanden die je bewaart in OneDrive komen ergens in de wereld in een rekencentrum van Microsoft op een server (opslagsysteem) te staan. Microsoft bewaart de bestanden voor je, maakt back-ups en beveiligt ze. Dit wordt ook wel de “Cloud” genoemd.

De cloud, is een online omgeving  op de servers van Microsoft en is toegankelijk via het internet. Doordat de bestanden rechtstreeks via het internet op de cloudserver van Microsoft worden opgeslagen, is het vrijwel onmogelijk dat bestanden verloren kunnen gaan, omdat het Microsoft op verschillende locaties identieke back-ups genereert van een document. 

Dus mocht er eens een keer sprake zijn van een technische storing, dan zullen al jouw documenten (die je in OneDrive hebt gezet) terug te vinden zijn op de cloud van OneDrive. ideaal toch? Bovendien biedt OneDrive jou de mogelijkheid om anderen toegang te geven tot het bewerken van jouw document. Hierdoor kun je zelf zien wie wat heeft aangepast in het document. Hierdoor kun je jouw document live volgen en waar nodig is corrigeren. 

Snel vinden wat je zoekt via onderstaande Inhoudsopgave

Waarom is Microsoft OneDrive De juiste keuze?

Met OneDrive krijg je ook toegang tot gratis versies van Microsoft Words, Excel, Teams en Powerpoint. OneDrive is dus super handig om te gebruiken op het moment dat je bestanden wilt opslaan waarmee je de documenten op verschillende apparaten wil gaan gebruiken. Tevens is het met één druk op de knop, zo simpel gemaakt dat je jouw bestand met meerdere mensen kunt gaan delen en ze de optie geeft om ook in het document te gaan werken. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken voor je onderneming. 

Als gevolg van een gemeenschappelijk document zal het op de werkvloer ook een stuk efficiënter worden wat betreft timemanagement. Collega’s kunnen allemaal in hetzelfde document werken en elkaar aanvullen. Hierdoor bespaar je jezelf en collega’s onnodig lange documenten die alleen maar voor minder ruimte op je computer zorgen. 

Wat zijn de functies van Microsoft OneDrive?

Wat is er inbegrepen in Microsoft OneDrive

Met het gebruik van Microsoft Onedrive, krijg je een standaard 15 GB aan opslagruimte gratis van Microsoft zelf. Hier heb je alvast een mooie basis om mee te beginnen. Indien je een Microsoft 365 pakket hebt aangeschaft, krijg je 1 TB aan opslagruimte, wat voor de gemiddelde computergebruiker meer dan genoeg is. 1 TB staat gelijk aan 1.000 GB, dus dan moet je nagaan hoeveel ruimte dat is. Ook is het mogelijk om je OneDrive opslag te verhogen door een hoger abonnement te nemen. De prijzen variëren tussen de € 4,20 en € 16,90 per maand.

Verder zijn de mogelijkheden van Microsoft OneDrive eindeloos. Met OneDrive kunnen mensen bestanden online opslaan, bewerken en delen. De opslagdienst kan met nagenoeg alle bestanden overweg, zoals tekstdocumenten, rekenbladen, muziek en foto’s.

8 tips & tricks voor Microsoft OneDrive

Tip 1 Hoe maak ik gebruik van synchronisatie in OneDrive?

Je kunt met Microsoft OneDrive jouw bestanden synchroniseren tussen jouw computer en microsoft cloud. Door dit te doen bespaar je tijd om bestanden over te zetten vanaf jouw computer naar de cloud. Je kunt rechtstreeks aan de slag met je gesynchroniseerde bestanden waardoor als je offline werkt, bestanden automatisch worden aangepast.

Help & instellingen > Instellingen. Selecteer het tabblad Account en selecteer Mappen kiezen. In het dialoogvenster Uw OneDrive-bestanden naar deze pc synchroniseren schakelt alle mappen uit die je niet naar je computer wilt synchroniseren en selecteer je OK.

Tip 2 Hoe koppel ik OneDrive aan mijn mobiel?

Microsoft heeft een aantal apps gelanceerd waardoor je gemakkelijk vanaf je telefoon bestanden kunt uitwerken of inzien. Je hebt toegang tot alle bestanden, scans, foto’s of documenten. Download de Microsoft OneDrive aan je mobiel waardoor je altijd up to date blijft.

Download de Microsoft OneDrive App> Meld je aan met het account waarmee je werkt> Account synchroniseren.

Tip 3 Hoe bescherm ik belangrijke mappen in OneDrive?

Met Microsoft OneDrive kun je belangrijke mappen beschermen. Er is een mogelijkheid binnen OneDrive om ervoor te zorgen dat je alle gesynchroniseerde documenten automatisch te laten beveiligen op het moment dat de synchronisatie voltooid is.

Selecteer in uw OneDrive de map Persoonlijke Kluis> Selecteer het Persoonlijke Kluis-opties pictogram en selecteer vervolgens Vergrendelen.

Tip 4 Hoe deel ik mijn bestand in OneDrive?

Binnen Microsoft OneDrive is het belangrijk om te weten hoe je bepaald bestanden deelt. Hierdoor kun je makkelijk en effectief informatie doorgeven zonder een omweg te hoeven toepassen.

Ga daarvoor naar de onlineversie van OneDrive. Druk met je rechtermuisknop op het document en klik op Delen. Zo kun je verschillende personen uitnodigen en bepalen wat ze met je bestand mogen doen

Tip 5 Hoe werk ik samen in een document in Onedrive?

Wil je samenwerken met een collega? Dan is het samenwerken in een document een must. OneDrive maakt het eenvoudig om elkaars werk te controleren.

Door je documenten in OneDrive op te slaan, komt de samenwerkingsfunctie automatisch beschikbaar. Druk vervolgens op Delen en stuur je collega’s de koppeling naar het document. Zodra zij beginnen te werken aan het document, kun je wijzigingen in real time bekijken.

Tip 6 Hoe herstel ik een bestand in OneDrive

Het kan gebeuren dat je per ongeluk een gedeelte van een bestand heb verwijderd. Gelukkig heeft OneDrive altijd alle informatie opgeslagen en kun je eenvoudig eerdere versies terug halen.

Ga hiervoor naar de onlineversie van OneDrive. Druk met je rechtermuisknop op het document en klik op Versiegeschiedenis.

Tip 7 Hoe bespaar ik ruimte op OneDrive?

Heb je veel bestanden op je pc of laptop staan en wil je graag wat ruimte besparen? Met OneDrive kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je bestanden in de cloud komen te staan. Bovendien kun je zelf de beslissing maken om bestanden on of offline op te slaan.

Selecteer start> OneDrive> Help & instellingen> Instellingen> Ruimte besparen

Tip 8 Hoe beveilig ik mijn OneDrive account?

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van een tweestaps verificatie, om er zeker van te zijn dat alleen zij toegang hebben tot hun eigen account. Door dit te doen verklein je de kans op eventuele hackers.

Ga naar de pagina Grondbeginselen van beveiliging en meld u aan met uw Microsoft-account.

Kies Meer beveiligingsopties.

Kies onder Verificatie in twee stappen de optie Verificatie in twee stappen instellen om deze in te schakelen of kies Verificatie in twee stappen uitschakelen om deze uit te schakelen.

Volg de instructies.